Logo You-exist

Over mij

De essentie van het leven, de essentie van mij

De essentie van het leven, de essentie van mij

Mijn naam is Arlette Laponder en ik werk als vrijgevestigd therapeut, GGZ Agoog, coach en ervaringsspecialist in de psychosociale zorgverlening.

Past Reality Integration, kortweg PRI, is een behandelmethode die gebaseerd is op een combinatie van cognitieve gedragstherapie en traumabehandeling in een schemagerichte benadering. PRI is een methode die je helpt volledig in het nu te leven. Het heldere model laat zien hoe je verleden je huidige leven ongewenst beïnvloedt. Je leert de trucks van je brein herkennen en transformeert deze met behulp van praktische technieken en tools. De methode is gestoeld op drie pijlers namelijk cognitie [weten: o.a. door psycho-educatie], gedrag [exposure, (de-)conditionering] en emotie [voelen].

Het verleden heeft ons gevormd tot wie we zijn en onze toekomst is waar wij zelf richting aan kunnen geven. Mentaal herstel is de authentieke route vanuit jezelf begrijpen naar het kunnen zien en ervaren van wie je werkelijk bent.

Bijna iedereen krijgt in zijn leven te maken met (psychische) klachten. Lichte klachten, klachten die steeds weer terugkomen of ernstige diepgewortelde klachten, waardoor je de grip op je leven kwijt kan raken. Dit is zeer ingrijpend voor jouzelf zelf, maar ook voor jouw dierbaren.

Vanuit welke achtergrond ook, je verdient het om vrij en energiek te zijn en daarbij kun je op mijn kennis, mijn ervaringsspecialisme en oprechte belangstelling rekenen.

You-exist is presentie, er voor jou zijn! Na jaren werkzaam te zijn geweest in een grote GGZ zorginstelling heb ik ervaren dat mijn kracht ligt in individuele begeleiding. Vanuit professionele en belevingsgerichte zorg wil ik er met kennis, respect en wederzijds vertrouwen zijn voor en mèt jou, waardoor jij jezelf gaat zien en ervaren als een gewenst en uniek persoon die present kan zijn aan zichzelf en daardoor ook aan anderen.

Mijn eigen reis naar herstel is als een bedevaartstocht geweest naar de kracht en de betekenis die ik in mijzelf heb ervaren en ik schreef destijds:

De essentie van het leven, 

de essentie van mij

Ik was je even verloren, 

toch was je steeds zo dichtbij

Het kind krachtig herboren, 

ik blijf voor altijd bij mij

Meer over You-Exit

You-exist is presentie: Er voor jou zijn en mèt jou zijn

Over jou

Het verleden heeft jou gevormd tot wie je bent en jouw toekomst is waar jij zelf richting aan geeft. Mentaal herstel is de authentieke route vanuit jezelf begrijpen naar acceptatie van wie je bent.

Over You-exist

Alles weten over de doelen, missie & visie, maar ook de klachtenprocedure bij You-exist?

Tijd voor verandering en aandacht

vandaag is jouw moment