Logo You-exist

Podcast: het helen van trauma uit je kinderjaren

Afgelopen vrijdag was Ingeborg Bosch te gast bij Janneke van der Meulen voor het opnemen van een PODCAST die gaat over het helen van trauma uit je kinderjaren. We noemen dit ook wel oude pijn.

Oude pijn hebben we ALLEMAAL en het gaat hierbij echt niet alleen over misbruik of geweld. Het gaat zeker ook over ervaringen in je eerste levensjaren waarbij er niet adequaat is gereageerd op de BASISBEHOEFTE (fysiek of emotioneel) die je had. Hoe je hier als kind mee om leert gaan en hoe je deze TACTIEKEN (coping) tot op de dag van vandaag (meestal onbewust) nog steeds gebruikt.

Bijvoorbeeld altijd ontzettend goed je best doen, heel hard werken, denken dat je niet goed genoeg bent of dat je het niet kan, dingen vermijden, altijd maar in verkeerde relaties te stappen, gevoelens van eenzaamheid en somberheid, boosheid etc.

Met behulp van PRI neem je het heft in eigen handen en BEVRIJDT je jezelf UIT deze vastgeroeste en UITPUTTENDE PATRONEN.

Kijk voor een PRI therapeut bij jou in de buurt op https://www.prionline.nl.

Info over mijn praktijk in Gouda vindt je hier you-exist.nl

Bekijk de podcast:

Nieuws van You-Exist

Eerdere berichten

VOELEN

Je leest en hoort er steeds meer over.Bijvoorbeeld in het kader van persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke groei; bij psychische of lichamelijke klachten of bij traumaverwerking.

Lees verder »

ANOREXIA | EETPROBLEMATIEK

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe vreselijk uitzichtloos het leven kan zijn met een eetstoornis. De oneindige leegte, lamgeslagen voelen, moedeloos van het vele proberen, het

Lees verder »
Dit waren alle berichten.

Tijd voor verandering en aandacht

vandaag is jouw moment