Logo You-exist

Angst

Angst is een van de meest voorkomende mentale problemen. Iedereen heeft wel eens last van angst. 

Je kunt vast zo een voorbeeld noemen. Bang voor spinnen (je ziet ze weer overal op het moment) bang dat je een toets niet haalt, zenuwen voelen voor een presentatie die je gaat geven, angst voor hoogtes, zweten voor een sollicitatiegesprek, angst voor vliegen en ga zo maar door. 

Wat veel mensen niet weten, het grootste probleem bij angst is dat mensen dit gevoel heel serieus nemen. Ik zie je denken, ‘ja natuurlijk we hebben angstgevoel nodig want angst zorgt er bijvoorbeeld voor dat we goed uitkijken wanneer we oversteken, dat we niet door rood licht rijden of dat we in een kooi met leeuwen stappen.’ Klopt! In deze gevallen gaat het over een reële angst, een angst dat het je leven gaat kosten wanneer je dit gevoel zou negeren. Dan dient angst zoals het bedoeld is, namelijk als een mechanisme om te overleven.

Maar hoe zit het dan met al die andere momenten waarbij je bang bent, de zenuwen krijgt of overweldigd wordt door angstgevoelens waar een ander hier juist totaal geen last van heeft? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt en er is ook nog eens vanaf te komen. 

Wil je weten hoe dit zit en hoe je jezelf ervan kunt bevrijden, kom dan zeker maandag a.s. 19 september naar het gratis webinar PRI in de praktijk door Ingeborg Bosch met als thema ‘Angst en paniekaanvallen’.

Starttijd: 20.00 tot 21.30 uur

Toegang is gratis! Meld je aan via PRI Online!

Nieuws van You-Exist

Eerdere berichten

VOELEN

Je leest en hoort er steeds meer over.Bijvoorbeeld in het kader van persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke groei; bij psychische of lichamelijke klachten of bij traumaverwerking.

Lees verder »
Dit waren alle berichten.

Tijd voor verandering en aandacht

vandaag is jouw moment